Yerel yönetimlerde ekonomiye ağırlık verilmeli

  Yazı Boyutu - 14 +

Türkiye’deki yerel yönetimler 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimleriyle belirlendi. Seçmenin sağduyusunu yansıttığına inandığımız seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Öncelikle başta Trabzon ve ilçelerimiz olmak üzere tüm Türkiye’de seçilen başkan ve yönetim kadrolarını kutluyoruz. Önümüzdeki beş yılda yerel yönetimlerde görev yapacak bütün başkan ve kadroların başarılı bir dönem geçirmeleri en büyük temennimizdir. Milletimizin sorunlarının çözüme kavuşturulup bir an önce ülkemizin refaha ulaştırılması seçmenlerin en büyük arzusu ve isteğidir.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak seçimler öncesi gündeme getirdiğimiz sorunlar, çözüm önerileri ve beklentilerimizin yer aldığı raporlarımızdaki birçok konunun seçim vaatlerinde yer almasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Şimdi bu vaatleri el birliği ile güçlü bir şekilde takip ederek hayata geçirmeyi başarmalıyız.

Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullardan hızla uzaklaştırılması için her bireyin katkısına ve birlikte çalışmaya ihtiyacımız var. Yerel yönetimlerin bütün imkanlarını seferber ederek başlatacağı kalkınma ve gelişme hamlesi illerimizin, ilçelerimizin, bölgemizin ve ülkemizi çehresini değiştirebilecek güçtedir.

Günümüzde yerel yönetimlerden beklenen sadece altyapı, sosyal ve kültürel ihtiyaçların karşılanması ile sınırlı değildir. Şehirlerin ekonomik potansiyellerini açığa çıkartacak; işleyen, üreten, ihracat yapabilen iş modelleri ve yapılar yerel yönetimlerin çalışma alanına girmektedir.

Trabzon için kısa, orta ve uzun vadede atılması gereken adımlar, başlatılması gereken projeler ve altyapılarda hem fikir olunan ortak çalışmalar zaman geçirilmeden uygulanmalıdır. Yerel yönetimler öncelikle merkezi hükümet ile sivil toplum ve özel sektör arasındaki koordinasyonu güçlendirerek iş birliğinin önünü açmalıdır.

Trabzon ve bölgemiz bütün zorluklarına rağmen yüksek bir yatırım iştahı bulunan özel sektöre sahiptir. Bugün Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında sayısı 10 bini aşan üyelerimiz, bu şehre yatırım yapmak, istihdam alanı açmak, ihracat gerçekleştirerek ülkemize döviz kazandırmak için çırpınmaktadır. Yapılması gereken sadece önlerinin açılmasıdır. Talebimiz şehrimizde yeni yatırım arazilerinin ve yeni organize sanayi bölgelerinin kurulmasıdır. Bu anlamda en önemlisi de Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi Projesinin iş dünyası ile buluşturulmasıdır.

Her zaman dile getirdiğimiz, şehrimizin doğusunda yeni bir OSB planımız var. Tekstil Kent OSB Projesi, Su Ürünleri İhtisas OSB’si, Gemi Yat Sanayi Kümelenme Projesi ve benzeri iş sahası açılabilecek projelere öncelik verilmelidir.

Ayrıca şehrimizde yeni yatırım arazilerinin yanı sıra lojistik depolama merkezlerine ihtiyacımız var. Özellikle Lojistik depolamaya başta toptancılar olmak üzere birçok sektör yüksek ihtiyaç duymaktadır. Yerel Yönetimlerden en öncelikli beklentilerimiz yukarıda sıraladığımız ve benzeri iş sahalarının açılmasına gayret göstermeleridir.

Önümüzdeki 5 yıllık dönemi bugün Trabzon’un ve bölgemizin gerileyen ekonomik değerlerinin toparlanması için en iyi şekilde değerlendiremezsek şüphesiz ki gelecekteki kayıplarımız daha da artacaktır.


Trabzon Ticaret Gazetesi tamamı için lütfen buraya tıklayınız.