Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Fire ve Zayiat Oranları : Y-Z


 A  B  C-Ç  D  E-F  G-H-I  K  L  M  N-O  P  S  T  U-Ü-V  Y-Z

Yumurta:%1 zayiat karar 6.2.963

Yeşil Mercimek:Fire  hariç analiz oranının %10-12 olması normaldir.Y.K.K. 30.1.1985-53

Yoğurt:Normal sistemle üretilen yoğurt için sütün % 20-25  zayiat ve fire vermesi normaldir.Vakumlu yoğurtta ise %15 fire ve zayiat vermesi normaldir.22.2.1989/67 S.Y.K.K.

Yöre Peyniri(İmansız peynir):yöre peynirinin üreticiden alınarak eritme yapılması esnasında %30-35 fire ve zayiat vermesi Y.K. 19.9.1990-144 sayılı kararı ile normal bulunmuştur.

 

Siyah zeytin (Gemlik Tipi) :Ön ayıklama,havuzda fermantasyon toplam%10-13 fire ve zayiat verir. Mamul siyah zeytinin nakliyesi,tasnifi,işlenmesi ve ambalajlanması aşamalarında toplam (gemlik tipi) Marmara %8-12 fire ve zayiat verir.26.09.2001/98

Zeytin:Salamura zeytininin 100-250-500 Gr. lık ufak paketlerde ambalajlanması aşamalarında toplam %3 fire ve zayiat verir.18.04.20014/75 Y.K.K.

Zeytin:%5 perakende %10 fire 12.2.948-4.1.967-14.2.968

Zeytin Yağı:%1 Zayiat perakende %1-2 14.2.968-4.1.967-6.3.974 karar

Zımpara taşı:Perakende %2 zayiat 26.6.968 çarkın firesi yok

facebook Finans